

cPanel چیست؟ چرا بهتر است برای مدیریت هاست خود از cPanel استفاده کنید؟
cPanel همانطور که از اسمش مشخص است ، یک کنترل پنل تحت وب است. cPanel امکان مدیریت هاست ها و سرورهای تحت ویندوز و لینوکس را برای شما فراهم می کند. این کنترل پنل امکانات وسیعی را در اختیار کاربران می گزارد. کاربران می توانند آدرس های ایمیل خود را در cPanel ایجاد و مدیریت کنند، همچنین دامنه ها، بانک های اطلاعاتی، نسخه های مختلف PHP و تقریبا تمام جوانب یک وب سرور را کنترل کنند. در نتیجه این کنترل پنل قدرتمند امکان اداره تمام سرویس های هاست را در یک جا فراهم آورده است. cPenel توسط شرکتی به همین نام و غالبا به زبان برنامه نویسی Perl توسعه داده شده است.
cPanel یک کنترل پنل عالی و قابل تنظیم است، که در طول زمان امتحان خود را به خوبی پس داده است و یک تیم حرفه ای و فعال پشت آن قرار دارد که برای کاربران cPanel کمک بزرگی به حساب می آید زیرا در طول استفاده از این کنترل پنل با هر سوال و مشکلی رو به رو شوید می توانید از تیم پشتیبانی cPanel کمک بگیرید. خوش نامی، شهرت و استفاده گسترده از cPanel به علت رابط کاربری ساده و قابل فهم آن است بطوریکه هر کسی فقط یک بار از آن استفاده کند طرز کارش را یاد می گیرد. البته بهتر است بدانید این کنترل پنل ساده و قدرتمند نسحه هایی هم دارد که برای استفاده افراد حرفه اس طراحی شده است. این نسخه از امکاناتی نظیر مدیریت همزمان چندین سرور و پشتیبانی از IPV6 برخوردار است.
ورود به cPanel
برای مشاهده صفحه ورود به cpanel باید از مرورگر خود استفاده کنید. آدرسی که باید در مرورگر تایپ کنید تا بتوانید وارد cPanel شوید را ارائه دهنده هاست یا سرور برای شما ایمیل می کند. اصلا از قسمت :۲۰۸۲ که در آدرس وجود دارد نترسید. این شماره پورتی است روی سرور که cPanel به صورت پیشفرض از آن استفاده می کند. لطفا توجه داشته باشید که برای دسترسی به cPanel از اتصال امن HTTPS استفاده کنید در غیر این صورت قوانین امنیت cPanel را نقض نمودید.
رابط کاربری cPanel
ظاهری که هم اکنون پس از ورود به cPanel مشاهده می کنید، در پی سالها تغییر بهتر و بهتر شده است. با این وجود اگر دوست دارید ظاهر متفاوتی از cPanel داشته باشید باید به ارائه دهنده هاست یا سرور خود درخواست دهید. چون برای آنها این امکان وجود دارد که ظاهر cpanel را شخصی سازی کنند. به طور کلی cPanel دارای قسمت های اصلی زیر است:
Preferences، Mail، Files، Database، Domains، Security و Logs. شهرت cPanel دلایل و ابعاد زیادی دارد و یکی از مهمترین این دلایل امکان استفاده ساده و آسان از این کنترل پنل است.
امکانات cPanel
cPanel از لحاظ امکاناتی که به کاربر ارائه می دهد یکی از قویترین کنترل پنل های موجود جهان است.
در بخش Mail، می توانید اکانت ایمیل جدید و فورواردر ایجاد کنید. می توانید تنظیمات ضد هرزنامه (اسپم) را به آسانی انجام دهید. می توانید تنظیم کنید که از تمام آدرس های ایمیل دریافت وجود داشته باشد و بسیاری امکانات دیگر. بیشتر تنظیمات ایمیل در cPanel تنها با چند کلیک قابل انجام است.
در بخش Domain، یک ویرایش گر ساده خواهید یافت که انجام تنظیمات دامنه را برای شما راحت می کند. در این بخش می توانید تعریف کنید که یک آدرس به آدرس دومین دیگر تغییر مسیر دهد(Redirect شود). همچنین در این بخش مدیریت دومین های دیگر و تنظیمات مربوط به DNS برای شما مهیاست.
در بخش Database، می توانید گزینه PHPMyAdmin را مشاهده کنید. یکی دیگر از بخش های بسیار خوب cPanel. اینکه بتوانید توسط یک رابط کاربری تحت وب بانک های اطلاعاتی MySQL خود را مدیریت کنید بسیار راحت و مناسب است. اما اگر دوست دارید از MySQL Workbench استفاده کنید cPanel امکان Mount یا دسترسی از راه دور به بانک اطلاعاتی را هم به شما می دهد. درکنار MySQL، cPanel امکان مدیریت بانک های اطلاعاتی PostgreSQL را نیز به شما می دهد.
cPanel سیستم بکاپ کیری بسیار راحتی را برای کاربران فراهم کرده است. گزینه Backups را می توانید در قسمت File پیدا کنید. سیستم بکاپ گیری cPanel به شما این امکان را می دهد که بکاپ های غیر افزایشی مبتنی بر تصویر لحظه ای (snapshot) را از بانک های اطلاعاتی، فایلها و تنظیمات ایمیل بگیرید. شما حتی می توانید از کل پنل خود در یک فایل آرشیو، بکاپ تهیه کنید. هنگامی که شما می خواهید وب سایت خود را از هاست کنونی به هاست دیگری که آن هم cPanel دارد منتقل کنید امکانات بکاپ گیری cPanel بسیار کار شما را آسان می کند. اگر بخواهید وب سایت خود را از یک ارائه دهنده هاست به شرکت دیگری منتقل کنید که از کنترل پنل خاص خودش استفاده می کند، روند انتقال سایت بسیار پیچیده خواهد شد. اما اگر این انتقال از cPanel به cPanel باشد کار آسانی پیش رو دارید.
در قسمت File معمولا شما گزینه ای تحت عنوان FTP خواهید دید که شما را به صفحه تنظیمات FTP هدایت می کند. در صفحه FTP شما می توانید برای خود اکانت FTP بسازید یا اکانت های از پیش ساخته شده را ویرایش کنید. شما می توانید مسیر اصلی اکانت خود را انتخاب کنید اما معمولا از قبل این کار انجام شده است.
cPanel نه تنها امکان نصب نرم افزار های مختلف را برای شما فراهم می کند بلکه در انتخاب ورژن آن نرم افزار هم دست شما را باز می گزارد. مثلا تنها با چند کلیک می توانید ورژن PHP مورد نظر خود را انتخاب کنید. آیا نگران کد های قدیمی PHP نوشته شده خود هستید؟ آیا این کد های قدیمی مثل توابع mysql connect و mysql query هنوز هم کار می کند؟ هیچ نگران نباشید! کافیست به راحتی با چند کلیک ورژن PHP را به ۵٫x تغییر دهید. سایت شما به خوبی کار خواهد کرد. در طرف مقابل اگر دوست دارید کارایی نرم افزار تحت وب PHP خود را بالا ببرید، ورژن PHP را به ۷٫x تغییر دهید. بلافاصله تاثیر مفسر سریعتر این نسخه از PHP را هنگام ایجاد صفحات احساس خواهید کرد.
از امکانات دیگر cPanel که قابل ذکر هستند می توان به raw access log ، parsed access log و error log access اشاره کرد. با این گزینه ها، توسعه دهنده نرم افزار می تواند خطاهای تولید شده توسط نرم افزار را ببیند. همچنین مالک سایت با وجود این گزینه ها در cPanel می تواند آمار دسترسی به وب سایتش و روند نواسانات ترافیک سایت را مشاهده کند. cPanel از cron job پشتیبانی می کند. همچنین می توانید apache handler ها یا حتی mime-type دلخواه خود را تنظیم کنید. cPanel راهکارهای بسیار راحتی برای تنظیمات سطح دسترسی به پوشه های مختلف را با گذاشتن پسورد فراهم کرده است. امکانات آسانی در راه اندازی SSL در اختیار می گذارد و حتی امکان استفاده از گواهینامه هایی که خودتان تولید کرده اید یا CSR هم به شما می دهد.
میزان استفاده سایت از منابع سرور
شما همواره می توانید میزان استفاده کنونی وب سایت خود از منابع سرور را مشاهده کنید، مثلا پهنای باند، فضای هارد، تعداد اکانت های FTP یا ایمیل، تعداد بانک های اطلاعاتی، تعداد ایمیل های ارسال شده و غیره. برخی از ارائه دهندگان هاست جهت کنترل استفاده صحیح از منابع سرور و جلوگیری از از کار افتادن آن، ایمیل های هشدار دهنده ای را تعریف می کنند بطوریکه اگر وب سایت شما به خط قرمز استفاده از هر یک از منابع سرور نزدیک شود ایمیلی با همین مضمون به دست شما خواهد رسید تا بلافاصله برای رفع آن چاره ای بیاندیشید. این کار به شما در داشتن یک نگاه اجمالی از منابع سرور و کنترل سهم تخصیص داده شده کمک می کند.
توسعه پذیری cPanel
شرح امکانات cPanel تنها با همین گزینه های کنونی خاتمه نمی یابد بلکه با استفاده از پلاگین های شخص ثالث این امکانات قابل توسعه است.تعداد کمی از این پلاگین آماده هم اکنون در cPanel وجود دارد اما می توان پلاگین های نوشته شده شخصی را هم به آن اضافه کرد.
cPanel از یک رابط برنامه کاربردی جاوا اسکریپت (JSON) که به خوبی مستند شده برخوردار است که دارای کلاینت هایی به زبان های PHP و PERL است، همچنین از خط فرمان API کلاینت به نام cpapi2 پشتیبانی می کند. اگر وظایفی دارید که باید مدام آنها را انجام دهید بهتر است یک کلاینت را به عنوان یک پلاگین یا یک کلاینت API برای اجرای آن به کار بگیرید.
نتیجه گیری – چرا باید cPanel را ببینید
همانطور که در این مقاله و مقاله قبل مشاهده کردید، cPanel یک محصول رشد یافته و کامل است، مدت زمان قابل توجهی است که در بازار وجود دارد و تعداد زیادی از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست بزرگ و سرشناس از این کنترل پنل قدرتمند استفاده می کنند. اگر صاحب یک سرور اختصاصی یا مجازی هستید و قصد دارید برای خود یا برای مشتریانتان از cPanel استفاده کنید باید بدانید که هزینه آن برای یک سرور مجازی ماهانه ۲۰ و سالانه ۲۰۰ دلار است. در مورد سرور اختصاصی این هزینه به ماهانه ۴۵ و سالانه ۴۲۵ دلار افزایش می یابد. بسیاری از شرکت های هاست معتبر، کنترل پنل هاست های مبتنی بر cPanel خود را به طور رایگان در اختیار شما می گذارند. امروزه برخی مشتریان فقط شرکت هایی را برای میزبانی سایت خود انتخاب می کنند که از cPanel برخوردار باشند.
محصولات مشابه فروشی
آخرین های مشابه مشاهده بیشتر
-
cPanel چیست؟
cPanel چیست؟ چرا بهتر است برای مدیریت هاست خود از cPanel استفاده کنید؟ cPanel همانطور که از اسمش مشخص است ، یک کنترل پنل تحت وب است. cPanel امکان مدیریت هاست ها و سرورهای تحت ویندوز و لینوکس را برای شما فراهم می کند. این کنترل پنل امکانات وسیعی را در اختیار کاربران می گزارد. کاربران می توانند آدرس های ایمیل خود را در cPanel ایجاد و مدیریت کنند، همچنین دامنه ها، بانک های اطلاعاتی، نسخه های...رایگان -
SSL چیست؟
گواهی نامه SSL به منظور تامین امنیت وب سایت با رمزگذاری ارتباطات بین سرور و شخص مراجعه کننده به وب سایت، امنیت را تضمین می کند. به منظور استفاده از SSL، شما به یک گواهی نامه SSL نصب شده بر روی سرور نیاز دارید. برای این منظور یک آدرس IPP اختصاص داده شده است. اگر می خواهید از این ویژگی در صفحات وب سایت خود استفاده کنید باید از مرورگر وب مدرن مانند نسخه های اخیر اینترنت اکسپلرر،...رایگان -
سئو محلی (Local SEO) چیست؟
سئو محلی (Local SEO) چیست؟ با هوشمند تر شدن موتور های جستجوگر نتایج جستجو آن ها نسبت به موقعیت جغرافیایی کاربران متغیر شده است، این بدین معناست که گوگل موقعیت جغرافیایی افراد را در نظر گرفته و نتایج خود را بر آن اساس بازچینی میکند. تعریف سئو محلی Local SEO چیست؟ Local SEO و یا سئو محلی و جغرافیایی به عملیات بهینه سازی سایت برای افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو محلی موتورهای جستجوگر گفته می...رایگان -
دایرکت ادمین چیست؟
دایرکت ادمین (Direct Admin ) چیست؟ دایرکت ادمین یک کنترل پنل هاست است که برای مدیریت اکانت هاست یک رابط گرافیکی کاربر ( GUI ) در اختیار شما می گذارد. وجود رابط گرافیکی انجام وظایف مدیریتی رایج را برای یک اکانت هاست بسیار آسان تر می کند. امکانات دایرکت ادمین برای کاربران منوی Email: در این منو تنظیمات اکانت های ایمیل IMAP و POP، داشتن چندین alias و آدرس به ازای هر صندوق ورودی (inbox)، لیست های ایمیل،...رایگان -
متا تگ چیست و چه تاثیری بر سئو دارد
سئو سایت فاکتورهای مختلفی را در بر می گیرد. متا تگ ها یکی از همین فاکتورها هستند که به شما کمک می کنند تا رتبه بهتری را در نتایج گوگل بدست آورید. البته همانطور که در مقالات آموزش سئو تاکید کرده ام، یک فاکتور به تنهایی نمی تواند برای شما معجزه کند و شما باید از تمام فاکتورها برای رسیدن به نتیجه ایده آل استفاده کنید. کاربرد متا تگ ها را می توان در کمک کردن به کاربران اینترنتی و...رایگان -
تفاوت بین نام دامنه و میزبانی وب چیست؟ (مقاله مبتدی)
آموزش wordpressاغلب از ما خواسته می شود توضیح دهیم که تفاوت بین نام دامنه و میزبانی وب چیست؟ بسیاری از مبتدیان نمی دانند که این دو چیز جداگانه هستند. در این راهنمای مبتدی، تفاوت بین نام دامنه و میزبانی وب را توضیح خواهیم داد. نام دامنه چیست؟ نام دامنه آدرس وب سایت شما است که مردم در نوار آدرس مرورگر برای بازدید وب سایت شما تایپ می کنند. به عبارت دیگر، اگر وب سایت شما یک خانه بود،...رایگان -
بنیاد مقاله در وردپرس یا cornerstone content در yoast چیست؟
آموزش wordpressبنیاد مقاله یا همان محتوای اصلی چیست؟ کرنراستون یا همان بنیاد مقاله، هسته و جزء اجزای اصلی تشکیل دهنده مقالات وب سایت شماست که می بایست به داشتن آنها افتخار نمایید. بنیاد مقاله بازتاب و انعکاس کیفیت بیزینس شماست و این مقالات شماست که توسط موتورهای جستجو خوانده و براساس کیفیت محتوایی رنک دهی می شوید. هر چه میزان کیفیت محتوای مقالات به کار رفته در سایتتان بالاتر باشد در رنکینگ...رایگان -
آموزش ویدیویی کامل و رایگان وردپرس - قسمت اول وردپرس چیست؟
آموزش wordpressسلام و درود بر کاربران عزیز ملت وب میخواهم آموزش کامل از نحوه کارکرد وردپرس و قالب چیست و چرا باید از قالب استفاده کنیم و اینکه سازندگان قالب ها چه کسانی هستند، صحبت خواهیم کرد. به صورت مختصر میخواهم در مورد وردپرس توضیح دهم وردپرس در 27 مِی سال 2003 آن را به صورت رسمی عرضه شد، در ابتدا این سیستم همانند سایت های وبلاگدهی فعالیت میکرد بعد ها با استقبالی که شد شروع به توسعه خود کرد و بنا بر...رایگان
هشتگ ها :
این محصول بدون نظر می باشد شما میتوانید اولین نظر را ثبت کنید